Julehefter for Bergen og Trondheim

Forsidebilde: Gjertrud Coutinho/VisitNorway.com

Til daglig jobber jeg som redigerer, og arbeidet mitt består av å redigere tekst og layout for diverse blader og magasiner.

Noen ganger får jeg oppdrag som er litt utenom det vanlige, for eksempel hender det jeg redigerer bøker eller lager magasiner som kun gis ut den ene gangen, såkalte «one shots». Bladet Norgesferie er et eksempel på sistnevnte.

Her kan du lese en av sakene som var publisert i magasinet Norgesferie.

JULEHEFTER

I det siste har jeg jobbet med produksjonen av juleheftene «Jul i Bergen – og på Vestlandet» og «Jul i Trondheim – og i Trøndelag», samt samleheftet «Jul i Norge».

Disse heftene tar for seg lokale tradisjoner, spennende historie, skikk og bruk og koselig julestoff.

Det er Egmont som utgir disse juleheftene, og du finner dem i butikk og bokhandel. Det enkleste er imidlertid å bestille dem rett hjem til postkassa si — portofritt. 

JULEHFTER: To av juleheftene gir deg lokalt og historisk julestoff fra henholdsvis Trondheim/ Trøndelag og Bergen/Vestlandet. "Jul i Norge" er et samlehefte, som gir deg lesestoff fra de to andre heftene i tillegg til litt ekstra julestoff. Foto: Hedda Bjerén

JULEHFTER: To av juleheftene gir deg lokalt og historisk julestoff fra henholdsvis Trondheim/ Trøndelag og Bergen/Vestlandet. "Jul i Norge" er et samlehefte, som gir deg lesestoff fra de to andre heftene i tillegg til litt ekstra julestoff. Foto: Hedda Bjerén

Det er noen dyktige journalistkollegaer av meg som har skrevet tekstene i disse julehftene. Jeg hadde det visuelle ansvaret, så min oppgave har vært å lage layouten.

julibergen.JPG

JUL I BERGEN — OG PÅ VESTLANDET

«Jul i Bergen – og på Vestlandet» tar for seg særegne tradisjoner fra Bergen og på Vestlandet, skikk og bruk i høytiden, og dramatiske historier fra området – som for eksempel den om Norges aller siste henrettelse. Her kan du også lese om Bergens historie fra A til Å, om da Kniksen var julenisse for alle fotballinteresserte bergensere, og mye, mye mer.

Heftet kan kjøpes i dagligvareforretninger og bokhandlere på Vestlandet. Eller bestilles rett hjem i postkassa – uansett hvor i landet du bor.

«Jul i Bergen – og på Vestlandet» kan bestilles her.

BERGEN FRA A TIL Å: Morsomme og interessante fakta om Bergen fra juleheftet «Jul i Bergen – og på Vestlandet». Foto: Faksimile

BERGEN FRA A TIL Å: Morsomme og interessante fakta om Bergen fra juleheftet «Jul i Bergen – og på Vestlandet». Foto: Faksimile

Julitrondheim.JPG

JUL I TRONDHEIM — OG I TRØNDELAG

Her kan du lese om Trondheims-jul i riktig gamle dager, Nidarosdomens mange hemmeligheter, og mye, mye mer. «Jul i Trondheim» tar for seg særegne tradisjoner i Trondheim og Trøndelag, skikk og bruk i høytiden, og morsomme og spennende historier fra området.

Heftet kan kjøpes i dagligvareforretninger og bokhandlere I Trøndelag. Eller bestilles rett hjem i postkassa – uansett hvor i landet du bor.

«Jul i Trondheim – og i Trøndelag» kan bestilles her.

JuliNorge.JPG

JUL I NORGE

I «Jul i Norge» kan du lese om gamle tradisjoner og spennende historie, fra gammel skikk og bruk og forskjellene på julenissen og fjøsnissen, til de fattiges jul i gamle dager, og en gjennomgang av både juleølets og juleheftenes historie, og mye, mye mer.

Heftet kan kjøpes i dagligvareforretninger og bokhandlere over hele landet – bortsett fra på Vestlandet og i Trøndelag. Du kan også bestille heftet slik at du får det rett hjem i postkassa – uansett hvor i landet du bor.

«Jul i Norge» kan bestilles her.

TRADISJONER FØR OG NÅ: I juleheftene kan du lese om rare og interessante juletradisjoner fra hele landet. Foto: Faksimile

TRADISJONER FØR OG NÅ: I juleheftene kan du lese om rare og interessante juletradisjoner fra hele landet. Foto: Faksimile

JULEGAVE

Juleheftene har mye godt lesestoff, og kan kanskje være en fin julegave til en du kjenner som er glad i historie, som selv husker julen i gamledager eller som rett og slett bare er skikkelig glad i Bergen eller Trondheim.

Juleheftene ble anmeldt i Aftenposten nylig, og avisen ga heftene terningkast 4 og denne beskrivelsen: Egmont gir i år ut tre hefter der de tar for seg juletradisjoner. To av dem tar for seg Trondheim og Bergen med omegn, så «samleren» Jul i Norge byr på en blanding av stoff fra de to andre, pluss litt ekstra. Heftet inneholder mange morsomme og interessante fortellinger og fakta fra gamle dager, så dette er noe for deg som er over middels interessert i historie.