Deilig lunsj i Berlin

Du må kanskje ikke dra helt til Berlin for å finne den perfekte avokadotoasten med posjert egg på, men det var der jeg fant den.

 DISTRIKT COFFE: Berlin har mange fine lunsjkafeer med gode priser - dette er et av dem!

DISTRIKT COFFE: Berlin har mange fine lunsjkafeer med gode priser - dette er et av dem!

BILFERIE MED FAMILIEN

I forrige uke var vi, hele familien bestående av to voksne og fire tenåringsgutter, på biltur nedover i Europa. Planen var hovedsakelig å komme oss til Krakow i Polen for å se blant annet Auschwitz, men noe av målet var også selve turen nedover. Stoppe ulike steder for å spise lunsj eller se en severdighet, bo på forskjellige hoteller og Airbnbs - få med oss mye rart på kort tid.

LUNSJ I BERLIN

Etter dag 1, som besto av mange timer i bil og mye usunn veimat, bestemte oss for at lunsjen på turens dag 2 skulle spises i Berlin. Det er jo en kjensgjerning at Berlin er gode på mat og trender, og nå lystet vi på noe annet enn fast food.

 KAFFEKUNST: Kaffen ser ikke bare bra ut på Distrikt Coffe, den smaker bra og. Og kaffe må man ha på lang biltur!

KAFFEKUNST: Kaffen ser ikke bare bra ut på Distrikt Coffe, den smaker bra og. Og kaffe må man ha på lang biltur!

DISTRIKT COFFEE I BERLIN

Vi rakk en tur innom East Side Gallery i Berlin, altså den lengste gjenværende delen av Berlinmuren, slik at guttene våre fikk sett den. Og etter det kjørte vi til gaten Bergstrasse, som ligger i bydelen Mitte, for å spise lunsj hos Distrikt Coffee. Stedet er kjent for god kaffe og greie priser.

 STILRENT: Lokalet er enkelt og rustikt innredet, og har avslappet atmosfære og blide servitører.

STILRENT: Lokalet er enkelt og rustikt innredet, og har avslappet atmosfære og blide servitører.

 MIN LUNSJ: Toast med avokado, posjerte egg, frø og tomater.

MIN LUNSJ: Toast med avokado, posjerte egg, frø og tomater.

ØKOLOGISK MAT

Distrikt Coffee er opptatt av sunn og økologisk mat, noe menyen absolutt vitner om. Her har de superfood bowl, pannekaker, salater, youghurt og granola og diverse brødskiver. 

Jeg valgte "2 organic poached eggs on toast, with burnt tomato vinaigrette and seeds". Brødet var godt og eggene perfekt posjerte, og jeg elsker avokado, så dette var midt i blinken for meg. Maten kostet rundt 90 kroner, så ikke så ille for å være i en storby. Og det var stor porsjon, så jeg ble god og mett.

 MY STORY: Bilde fra my story på Snapchat og Instagram, en liten iskaffeskål med husets eldste gutt. :) (Instagram: @heddabjeren Snapchat: @heddabully) 

MY STORY: Bilde fra my story på Snapchat og Instagram, en liten iskaffeskål med husets eldste gutt. :) (Instagram: @heddabjeren Snapchat: @heddabully) 

GOD SERVICE OG GOD OPPLEVELSE

Servitørene var blide og søte, og det tok ikke langt tid fra vi bestilte til maten sto på bordet. De hadde noen kaker på disken som så helt fantastiske ut, men dessverre hadde vi verken magemål eller tid til å teste dem denne gangen. 

Skal du til Berlin og lett lar deg begeistre av trendy interiør, god service, posjerte egg og mat med avokado på - ja, da bør du ta turen innom Distrikt Coffee. Jeg kommer til å stikke innom der neste gang jeg drar til Berlin, da er målet å teste en av de kakene, altså ...