Historie og kultur i Toledo

PÅ TRYKK I NORSK UKEBLAD

NORSK UKEBLAD: Utgave nr. 26 i 2017.

NORSK UKEBLAD: Utgave nr. 26 i 2017.

I utgave nr. 26 av Norsk Ukeblad, som var i butikkhyllene tidligere i sommer, hadde jeg en liten sak på trykk. Den handler om middelalderbyen Toledo i Spania, og står på reisetips-sidene. Ønsker du å bestille denne utgaven av Norsk Ukeblad? Klikk her.

Her kan du lese saken jeg har skrevet:

TOLEDO: Som en eventyrby ligger Toledo på en høyde, omringet av elven Tajo. Foto: Hedda Bjerén

TOLEDO: Som en eventyrby ligger Toledo på en høyde, omringet av elven Tajo. Foto: Hedda Bjerén

HISTORIE OG KULTUR I TOLEDO

Bare en snau time med hurtigtog fra Madrid, ligger Toledo. En vakker by som i 1986 ble skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste, grunnet sin spennende kulturarv og historie.

Som en eventyrby ligger Toledo på en høyde, omringet av elven Tajo. En fryd for øyet med sine vakre, støvete bygninger og historiske slott. Å vandre rundt i de brosteinsbelagte gatene gir deg følelsen av å ha tatt en tidsmaskin tilbake til middelalderen. Byens landemerke er katedralen Santa Maria de Toledo. Mektig og fantastisk vakker!

Toledo har tatt på seg æren av å ha oppfunnet marsipanen, i alle fall den spanske varianten. Er det ett sted du skal unne deg et realt stykke marsipankake, så er det her! I tillegg til tapas og deilig, spansk vin – selvsagt!

Lese mer om Toledo? Klikk her.