Hotellomtale: Dolina Charlotty, Słupsk, Polen

DOLINA HARLOTTY: Hotellet framstår som et stort gods, som ligger landlig til. Foto: Hedda Bjerén

DOLINA HARLOTTY: Hotellet framstår som et stort gods, som ligger landlig til. Foto: Hedda Bjerén

HOTELLOMTALE, DOLINA CHARLOTTY, SŁUPSK, POLEN

Har du hørt om den lille byen Słupsk? Ikke det, nei? Jeg hadde ikke hørt om byen jeg heller, før jeg var en liten tur innom, mens jeg var på en pressereise til Polen, hvor vi skulle besøke både Gdansk og Sopot, samt nærliggende områder.

Et av temaene for reisen var spa og velvære, og vi stoppet innom Słupsk for å besøke et vakkert, landlig hotell som heter Dolina Charlotty. Her skulle vi få massasje og lunsj.

KLARE FOR SPA: Journalist Kristina og reiseblogger Ann-Mari fra bloggen  Alltid reiseklar  tar livet med ro på venteværelset, mens de venter på å bli ropt opp og det er tid for massasje. Foto: Hedda Bjerén

KLARE FOR SPA: Journalist Kristina og reiseblogger Ann-Mari fra bloggen Alltid reiseklar tar livet med ro på venteværelset, mens de venter på å bli ropt opp og det er tid for massasje. Foto: Hedda Bjerén

DOLINA CHARLOTTY RESORT OG SPA

Da vi kom fram til hotellet gikk vi ganske dirkete ned til spaområdet. Spaet er inspirert av Bali, og det kommer tydelig fram i interiøret.

Vi fikk sitte i et koselig venteværelse med vann, te og aviser, før vi ble henvist til hvert vårt behandlingsrom. Vi fikk vite at det ikke bare er interiøret som er inspirert av den indonesiske øya, men faktisk er hele deres spafilosofi basert på hvordan det gjøres på Bali. 

BALI: Det er tydelig at hotellet er inspirert av Bali. Foto: Dolina Charlotty

BALI: Det er tydelig at hotellet er inspirert av Bali. Foto: Dolina Charlotty

TENK KOFFERT PÅ DOLINA CHARLOTTY: Tøflene er på og jeg er klar for Bali-inspirert massasje! Foto: Hedda Bjerén

TENK KOFFERT PÅ DOLINA CHARLOTTY: Tøflene er på og jeg er klar for Bali-inspirert massasje! Foto: Hedda Bjerén

SPA PÅ DOLINA CHARLOTTY

Massasjen jeg fikk hos Dolina Charlotty var nydelig. Full kroppsmassasje, akkurat passe hardt og veldig deilig. Behandlingsrommene er fint og stemningsfullt innredet og oljene de bruker lukter godt. Jeg følte meg så avslappet etter massasjen at jeg sovnet i bilen da vi skulle kjøre videre. 😀

Spaet tilbyr en rekke behandlinger, og du kan velge mellom alt fra ansiktsbehandlinger, til massasje, voksing og egentlig det meste av skjønnhets- og velværebehandlinger som finnes. Det er til og med egen meny for menn og barn. 

Hotellet har også svømmebasseng, boblebad og saunaer. Og treningsrom for dem som driver med sånt på ferie. 😜  

BASSENG PÅ HOTELLET: Dolina Charlotty har både basseng og boblebad. Foto: Hedda Bjerén

BASSENG PÅ HOTELLET: Dolina Charlotty har både basseng og boblebad. Foto: Hedda Bjerén

TRETOPPHYTTE: Hotellet har ni tretopphytter du også kan bo i. Foto: Dolina Charlotty

TRETOPPHYTTE: Hotellet har ni tretopphytter du også kan bo i. Foto: Dolina Charlotty

HOTELLET 

Hotellet oppleves som nytt og fint, men er om lag åtte år gammelt. Dolina Charlotty Resort og Spa er stort, med hele 91 rom, med plass til 250 gjester. Rommene er rene og sjarmerende, med et litt rustikt preg med jordfarger og fine murvegger.

Hotellet har i tillegg fire suiter, alle oppkalt etter rockestjerner som Alice Cooper og Bonnie Tyler, dette fordi hotellet har hatt æren av å ha dem på scenen i forbindelse med en rockefestival som arrangeres her hvert år.

I tillegg til hotellet finnes det også hele ni tretopphytter på området. Jeg fikk dessverre ikke tid til å teste disse selv, men de ser veldig flotte ut. 

På den store eidendommen har de også en privat hytte til leie, som ligger helt nede ved elven. Den er spesielt godt egnet for nygifte eller forelskede par som ønsker å være helt i fred. Hytta koster fra kr. 600 per natt å leie. 

Hotellet har flere rimelige hotellpakker, for eksempel kan du på søndager, for kun i overkant av 500 kroner, bo i ett av de rimeligste rommene, og da er inngang til spa inkludert, frokost, middag og til og med kaffe og eplekake, Se tilbudet her.

Ellers varierer prisene etter dato, men jeg vil si at prisene generelt er lave her, i alle fall for nordmenn.

Jeg hadde dessverre ikke tid til å overnatte på dette hotellet, men jeg har sett rommene og synes det ser bra ut. Jeg velger likevel å anmelde hotellet, da jeg var her og testet ut noen av fasilitetene og jeg fikk en omvisning. Det jeg så ga meg lyst til å reise tilbake for å overnatte, og dermed ønsker jeg å tipse deg om det samme. 

LOGO: På døren inn mot bassenget kan du se hotellets logo. Foto: Hedda Bjerén

LOGO: På døren inn mot bassenget kan du se hotellets logo. Foto: Hedda Bjerén

FASILITETER PÅ DOLINA CHARLOTTY

Hotellet har mange fine fasiliteter i tillegg til det flotte spaanlegget. 

Her tilbys hesteridning, og de naturskjønne omgivelsene inviterer til friske gå- eller sykkelturer. Det er også relativt kort avstand til de fine badestrendene i Ustka. 

Rett ved hotellet ligger det en elv, og her er det duket for kano, fiske og andre vannaktiviteter. Det koster om lag 30 kroner å leie kano i en time. 

Hotellet er også tilknyttet en dyrehage (!), men jeg fikk ikke tid til å dra og se hvordan det var her, så jeg kan ikke si så mye om det. Personlig er jeg litt ambivalent til dyrehager, er litt skeptisk på grunn av dyrevelferden. Jeg vet at hotellet til og med tilbyr vannsafari, som gjør slik at du som gjest kan bli med på en fin båttur og se på dyra derfra. For meg høres det ut som om dyra da har god plass å boltre seg på, men jeg har ikke sett dette og kan ikke gå god for om dette er en fin attraksjon eller ikke. 

På området er det også en eventyrpark for de minste, med feer, figurer og dukker fra litteraturens verden. Du kan se mer om parken her.

På hotellet kan du også bowle og spille biljard. Det skal med andre ord litt til å kjede seg her.

HOTELLETS RESTAURANT: Jeg koste meg med flereretters lunsj og god vin da jeg besøkte Dolina Charlotty. Foto: Hedda Bjerén

HOTELLETS RESTAURANT: Jeg koste meg med flereretters lunsj og god vin da jeg besøkte Dolina Charlotty. Foto: Hedda Bjerén

DOLINA CHARLOTTYS RESTAURANT

Hotellet har både restaurant og pub.

Jeg spiste en flereretters lunsj med vin til da jeg besøkte dette hotellet. Jeg synes maten var god og porsjonene rause, men jeg har smakt bedre mat i Polen enn det jeg fikk her. Absolutt godt, men maten når ikke helt opp på favorittlisten.

TRERETTERS: Jeg spiste treretters på hotellets restaurant, og her ser du bilde av hovedrett og dessert. Maten var god, men ingen kulinarisk høydare. Foto: Hedda Bjerén

TRERETTERS: Jeg spiste treretters på hotellets restaurant, og her ser du bilde av hovedrett og dessert. Maten var god, men ingen kulinarisk høydare. Foto: Hedda Bjerén

TIPS: Sjekk ut disse polske spisestedene!

HOTELLETS BELIGGENHET

Dolina Charlotty ligger i Charlotta Valley i Słupsk, akkurat langt nok unna byens kjas og mas til at det virkelig føles som om du er langt ute på landet. Det er likevel kort vei, kun 15 minutter å kjøre, til de flotte strendene i nabobyen Ustka, hvis du skulle få behov for litt variasjon og komme deg litt bort fra hotellområdet.

Ønsker du å kombinere et besøk til Dolina Charlotty med en tur til Gdansk, må du regne med to timer i bil. Men pass på å ikke kjøre i rushtrafikken, da kan det dra seg på en ekstra time. Det går også an å kjøre tog, da tar det halvannen time.

KLAR FOR Å TESTE SPAET: Annette fra  reisebloggen Travellingmunk  var en av de jeg reiste med til Dolina Charlotty. Her sitter hun og venter på sin spabehandling. Foto: Hedda Bjerén

KLAR FOR Å TESTE SPAET: Annette fra reisebloggen Travellingmunk var en av de jeg reiste med til Dolina Charlotty. Her sitter hun og venter på sin spabehandling. Foto: Hedda Bjerén

HOTELLANMELDELSE

Pris: Fra kr. 500 per natt for dobbeltrom. Prisene kan variere veldig etter sesong.

Beliggenhet: Landlig beliggenhet, to timers kjøretur fra Gdansk.

Service: Litt tilbakeholden, men vennligstilt service.

Frokost: Frokost er inkludert i romprisen.

Seng: Har ikke testet sengen.

Bad: Har ikke testet badet.

Fasiliteter: Restaurant, bar, spa, basseng, hesteridning, bowling og andre spill, dyrepark og vannaktiviteter, mm.

Støynivå: Jeg opplevde ikke noe støy under mitt opphold. På hotellet rådet det en rolig atmosfære.

Hvem passer hotellet for: Barnefamilier som ønsker en ferie med tilbud for alle i familien, venninner på spatur eller kjærester som vil kose seg i landlige omgivelser.

Ville jeg overnattet her igjen? Jeg opplevde dette hotellet i forbindelse med en pressetur, og var bare innom i noen timer for å teste spaet og restauranten. Jeg likte meg veldig godt her, og kunne gjerne tenke meg å ta en tur tilbake. Da ville jeg overnattet i et par dager og sjekket ut alle fasiliteter.

TENK KOFFERT HOS DOLINA CHARLOTTY: Her nyter jeg en kopp te før jeg skal inn og masseres. Foto: Kristina Quintano

TENK KOFFERT HOS DOLINA CHARLOTTY: Her nyter jeg en kopp te før jeg skal inn og masseres. Foto: Kristina Quintano

ANBEFALE Å REISE TIL DOLINA CHARLOTTY?

Ja, jeg vil anbefale å reise til dette hotellet. Enten du ønsker å kombinere det med en tur til Gdansk og har et par dager til overs, eller du velger å kjøre bil til Polen vil dette stedet passe bra. Ta gjerne turen til Utska for å sjekke ut strandlivet der. 

Har du kun en helg til rådighet i Gdansk, vil jeg imidlertid fraråde å ta turen helt til Słupsk, dette på grunn av den relativt lange reiseveien. 

TIPS: Apropos strandliv, har du testet strendene på denne rimelige destinasjonen?

PRAKTISK INFO OM DOLINA CHARLOTTY

Dolina Charlotty på nett.

Dolina CharlottR resort og Spa

Strzelinko 14, 76-200 Słupsk

+48 59 847 43 00

PRESSEREISE

Det var Polska Statens Turistbyrå i Sverige som inviterte meg på reisen til Słupsk. Det betyr at de har dekket reise og opphold, men de har ikke lagt føringer for hva jeg skal skrive eller om jeg skal skrive noe. Alle uttalelser på denne nettsiden er mine egne betraktninger og meninger.

TIPS: Lese mer om Polen? Klikk her.

TENK KOFFERT PÅ FACEBOOK

Jeg blir veldig glad hvis du følger meg på Facebook! Der legger jeg ut små reisetips og sier fra når nye blogginnlegg er publisert. Rett som det er arrangeres konkurranser med fine premier og annet moro. Og lurer du på noe om mine reiser eller har generelle reisespørsmål – ta gjerne kontakt med meg på Tenk Kofferts Facebook-side eller via dette kontaktskjemaet.

Forsidefoto: Kristina Quintano