Gode spisesteder i Aarhus

Som jeg har nevnt før, er maten noe av det aller viktiste for meg når jeg er på reise. Og reiser jeg til Danmark føler jeg meg rimelig trygg på at jeg skal få god mat og drikke. Vi vet jo alle at danskene er særs gode på hygge. 

Danskene er, etter min mening, de beste på brød og bakst, så et kafébesøk eller tre må alltid stå på planen. En øl eller kaffe i sola og et smørbrød med dansk rugbrød ... Ah, det er på mange måter Danmark i et nøtteskall.

TIPS! Reiseguide: 24 timer i Aarhus!

DRUDENFUSS: Café Drudenfuss ligger på hjørnet av Studsgade og Graven, og har vært der i over 25 år. Et fint sted å ta seg noe å drikke og en smårett. Foto: Hedda Bjerén

DRUDENFUSS: Café Drudenfuss ligger på hjørnet av Studsgade og Graven, og har vært der i over 25 år. Et fint sted å ta seg noe å drikke og en smårett. Foto: Hedda Bjerén

REISE TIL AARHUS

SAS satt i år opp direkteruter fra Oslo til Aarhus, så nå kommer du deg til denne fine, trendy, lille og innholdsrike byen på kun en times tid. Jeg vil sterkt anbefale deg å sjekke ut Aarhus, og lurer du på hvor du bør spise, får du tipsene av meg her:

GODE SPISESTEDER I AARHUS:

PIZZA: Denne blide karen selger gode pizzastykker på Aarhus Street Food. Foto: Hedda Bjerén

PIZZA: Denne blide karen selger gode pizzastykker på Aarhus Street Food. Foto: Hedda Bjerén

AARHUS STREET FOOD 

AARHUS STREET FOOD: Stedet har god mat, kul stil og mange sitteplasser både ute og inne. Foto: Hedda Bjerén

AARHUS STREET FOOD: Stedet har god mat, kul stil og mange sitteplasser både ute og inne. Foto: Hedda Bjerén

Aarhus Street Food minner en god del om Oslos Vippa. Dette markedet er imidlertid større, men stilen er ganske lik. Rustikt, tøft og ungdommelig. Her får du alt fra hjemmelaget, dansk mat til ugandisk street food. Du får deilig is, smoothier, juicer og desserter. 

GULLIS: Hos Popsicle på Aarhus Street Food får du sorbetis med gullflak. Foto: Hedda Bjerén

GULLIS: Hos Popsicle på Aarhus Street Food får du sorbetis med gullflak. Foto: Hedda Bjerén

DIGG MAT: Street food fra alle verdenshjørner er å få kjøpt på Aarhus Street Food. Foto: Hedda Bjerén

DIGG MAT: Street food fra alle verdenshjørner er å få kjøpt på Aarhus Street Food. Foto: Hedda Bjerén

Aarhus Street Food har sitteplasser både ute og inne, har åpent hver dag og ligger i Ny Banegaardsgade 46

STREET CREDITS: Street Credits er Aarhus Street Foods egen mynteenhet. Også matmarkedet Aarhus Central Food Market har sine egne mynter. Det er likevel fullt mulig å betale med kort eller cash. Foto: Hedda Bjerén

STREET CREDITS: Street Credits er Aarhus Street Foods egen mynteenhet. Også matmarkedet Aarhus Central Food Market har sine egne mynter. Det er likevel fullt mulig å betale med kort eller cash. Foto: Hedda Bjerén

IS MED GUF

ET MUST: Når jeg er i Danmark må jeg ha is med guf. Denne koste jeg meg med i solen på Marselisborg Lystbåthavn i Aarhus. Foto: Hedda Bjerén

ET MUST: Når jeg er i Danmark må jeg ha is med guf. Denne koste jeg meg med i solen på Marselisborg Lystbåthavn i Aarhus. Foto: Hedda Bjerén

Er det noe jeg bare MÅ ha når jeg er i Danmark, så er det is med guf. Nam! Iskrem selges over alt i Aarhus, men jeg koste meg med en karamellkule i kjeks med guf på da jeg var i Marselisborg Lystbåthavn. En koselig havn med søte, små kafeer og en liten isbar.

CENTRAL FOOD MARKET

CENTRAL FOOD MARKET: På Foodie Bar på Aarhus Central Food Market er drinkene svære og gode. Og en formiddagsdrink er lov på ferie! Foto: Hedda Bjerén

CENTRAL FOOD MARKET: På Foodie Bar på Aarhus Central Food Market er drinkene svære og gode. Og en formiddagsdrink er lov på ferie! Foto: Hedda Bjerén

Central Food Market ligger rett ved gågaten, og frister med både svære, supergode drinker, deilige, danske smørrebrød, burgere og alt som er godt. Stilen er litt finere enn Aarhus Street Food, men fortsatt ganske avslappet.

Da jeg var der spiste jeg en poké bowl og litt tempura fra Letz Sushi. Frisk og god lunsj. Som drikke valgte jeg en gigantisk gin tonic med jordbær.

Aarhus Central Food Market holder åpent hver dag, og ligger sentralt til i Skt. Knuds Torv 7-9.

LUNSJ: Poké, tempura og en svær drink. Digg, digg, digg! Foto: Hedda Bjerén

LUNSJ: Poké, tempura og en svær drink. Digg, digg, digg! Foto: Hedda Bjerén

GODT DRIKKE: På Foodie Bar i Aarhus Central Food Market er det mye godt drikke og velge blant. Foto: Hedda Bjerén

GODT DRIKKE: På Foodie Bar i Aarhus Central Food Market er det mye godt drikke og velge blant. Foto: Hedda Bjerén

GASTROMÉ

SNACKS: Før vi fikk servert de åtte rettene vi skulle ha til middag, ble det satt fram snacks som så ut som små kunstverk – og som smakte himmelsk. Foto: Hedda Bjerén

SNACKS: Før vi fikk servert de åtte rettene vi skulle ha til middag, ble det satt fram snacks som så ut som små kunstverk – og som smakte himmelsk. Foto: Hedda Bjerén

Michelin-restauranten Gastromé framstår mer nedpå og avslappet i stilen enn andre Michelin-restauranter jeg har besøkt. Interiøret er lyst og skandinavisk, lokalet er lite nok til at stemningen blir intim og restauranten ligger sentralt til i Latinerkvartalet.

GASTROMÉ: Michelin-restauranten Gastromé ligger i Rosensgade 28. Foto: Hedda Bjerén

GASTROMÉ: Michelin-restauranten Gastromé ligger i Rosensgade 28. Foto: Hedda Bjerén

GASTROMÉ: Søren Jacobsen er en av eierne av restauranten. Restauranten er fint innredet i lys, skandinavisk stil. Foto: Hedda Bjerén

GASTROMÉ: Søren Jacobsen er en av eierne av restauranten. Restauranten er fint innredet i lys, skandinavisk stil. Foto: Hedda Bjerén

Maten er helt fantastisk. Både på smak og rent utseendemessig. Michelin-restauranter er ikke akkurat billig, men Gastromé tilbyr faktisk en rimeligere meny bestående av fire retter. Denne menyen kalles "Halv Gas", er lavere på pris (kr 600 per person uten vin) og selges kun på tirsdager, onsdager og torsdager. Du kan også velge "Fuld Gas" eller "Signature", hvor sistnevnte er den aller største menyen og koster kr 2500 per person, inkludert vinpakke. 

GASTROMÉ: Når maten ser ut som små kunstverk. 🤩 Desserten, med sitron og dill (!), var den siste av hele åtte fantastiske retter jeg spiste hos Gastromé . Foto: Hedda Bjerén

GASTROMÉ: Når maten ser ut som små kunstverk. 🤩 Desserten, med sitron og dill (!), var den siste av hele åtte fantastiske retter jeg spiste hos Gastromé. Foto: Hedda Bjerén

GASTROMÉ: Vi ble loset gjennom den deilige vinpakken og fikk gode forklaringer og beskrivelser av både rettene og drikken som passet til. Foto: Hedda Bjerén

GASTROMÉ: Vi ble loset gjennom den deilige vinpakken og fikk gode forklaringer og beskrivelser av både rettene og drikken som passet til. Foto: Hedda Bjerén

Å spise her er mer enn en middag. Det er en hel opplevelse og noe jeg virkelig vil anbefale, hvis du som meg er glad i mat. 🤤

GORM'S PIZZA

GORM'S GOURMETPIZZA: Fant en sitteplass det sto navnet mitt på. 🍕 Foto: Tjodunn fra Smaken av Oslo.

GORM'S GOURMETPIZZA: Fant en sitteplass det sto navnet mitt på. 🍕 Foto: Tjodunn fra Smaken av Oslo.

GORM'S: Kvelden startet med en nydelig, frisk drink med trøffel (!) i og godt brød med diverse pølser og snacks. Foto: Hedda Bjerén

GORM'S: Kvelden startet med en nydelig, frisk drink med trøffel (!) i og godt brød med diverse pølser og snacks. Foto: Hedda Bjerén

GORM'S: Mørke, fine lokaler hvor det blir mer og mer livat utover kvelden. Foto: Hedda Bjerén

GORM'S: Mørke, fine lokaler hvor det blir mer og mer livat utover kvelden. Foto: Hedda Bjerén

Gorm's Pizza er en pizzakjede som faktisk eies av norske Orkla. Kjeden har filialer flere steder i Danmark, men foreløpig har de ikke åpnet i Norge. 

IN PIZZA WE CRUST: Pizza er alltid et åpenbart valg. Foto: Hedda Bjerén

IN PIZZA WE CRUST: Pizza er alltid et åpenbart valg. Foto: Hedda Bjerén

Gorm’s ligger i Jægergårdsgade 6, lokalet er mørkt, kult og litt rustikt i stilen. Pizzaene på menyen er både spennende og gode. Jeg smakte på flere forskjellige da jeg var der, og min favoritt var faktisk en med potet og trøffel. Jeg vet ... Det høres ikke godt ut! Men det var virkelig supergodt! 😋 Jeg spiste pizza til dessert også — sjokoladepizza. 

I PEPPERONLY HAVE EYES FOR YOU: Gorm's har mange spennende pizzavarianter. Til venstre en pizza med potet og trøffel (min favoritt!) og til høyre en pizza med pepperoni og søtpotet. Foto: Hedda Bjerén

I PEPPERONLY HAVE EYES FOR YOU: Gorm's har mange spennende pizzavarianter. Til venstre en pizza med potet og trøffel (min favoritt!) og til høyre en pizza med pepperoni og søtpotet. Foto: Hedda Bjerén

LA CABRA

LA CABRA: Her får du Aarhus beste kaffe. Det er koselig å sitte både ute og inne. Foto: Hedda Bjerén

LA CABRA: Her får du Aarhus beste kaffe. Det er koselig å sitte både ute og inne. Foto: Hedda Bjerén

Du kan ikke være på storbyferie uten kaffe!

Før jeg kom til Aarhus hadde jeg hørt rykter om at Great Coffee i Klostergade har byens beste kaffe, men Bettina fra reisebloggen Danish Adventurer bor i Aarhus og er lokalkjent, hun tipset meg om en kaffebar som er hakket bedre.

La Cabra ligger i Latinerkvartalet, i gaten som heter Graven. Kaffebaren har sitteplasser både ute og inne. Denne gaten yrer av liv (til tross for navnet), og det er fint å sitte ute her og se på folk og alt som skjer.

LA CABRA: Kaffe og kanelsnegle hos La Cabra smakte godt etter en lang dag på sightseeing i Aarhus. Foto: Hedda Bjerén

LA CABRA: Kaffe og kanelsnegle hos La Cabra smakte godt etter en lang dag på sightseeing i Aarhus. Foto: Hedda Bjerén

Stedet har mye godt på menyen i tillegg til kaffe. Jeg klarte ikke å motstå denne kanelsneglen – supergod! 

PRESSEREISE

Visit Denmark inviterte meg på denne reisen. Det betyr at de har dekket reise og opphold, men de har ikke lagt føringer for hva jeg skal skrive eller om jeg skal skrive noe. Alle uttalelser på denne nettsiden er mine egne betraktninger og meninger. Visit Denmark har dekket noen av rettene jeg skriver om i dette blogginnlegget.

TENK KOFFERT I AARHUS: Her er jeg på sightseeing i Aarhus, og sitter på kanten av den nye bydelen Ø. Foto: Bettina fra Danish Adventurer.

TENK KOFFERT I AARHUS: Her er jeg på sightseeing i Aarhus, og sitter på kanten av den nye bydelen Ø. Foto: Bettina fra Danish Adventurer.

TIPS! Vil du lese mer om Aarhus? Klikk her.

TENK KOFFERT PÅ FACEBOOK

Følg Tenk Koffert på Facebook! ❤️ Der legger jeg ut små reisetips og sier fra når nye blogginnlegg er publisert. Rett som det er arrangeres konkurranser med fine premier og annet moro. Og lurer du på noe om mine reiser eller har generelle reisespørsmål – ta gjerne kontakt med meg på Tenk Kofferts Facebook-side eller via dette kontaktskjemaet.

Forsidefoto: Tjodunn fra Smaken av Oslo