9 spennende storbyreiser til Spania

STORBYFERIE I SPANIA: Stortorget i Salmanca er regnet for å være en av Spanias vakreste. Foto: Tenk Koffert

STORBYFERIE I SPANIA: Stortorget i Salmanca er regnet for å være en av Spanias vakreste. Foto: Tenk Koffert

9 SPENNENDE STORBYREISER TIL SPANIA

Det er ikke alle disse byene som er åpenbare storbyhelg-destinasjoner for nordmenn, slik London, Stockholm eller Barcelona er. Ei heller byr de på det nordmenn oftest hungrer etter når de taster inn “Spania” i søkemotoren, nemlig strand og solsenger. Du kan faktisk ikke kalle alle byene “storby” heller, til det er de for små.

Men! Det disse byene har i bøtter og spann er vakker arkitektur, kultur og interessant historie. Her får du mektige katedraler, vingårder og helt fantastisk gastronomi.

Og utrolig nok; lave priser og få turister!

Jeg elsker disse byene, og det tror jeg du kommer til å gjøre og. 😉

TENK KOFFERT I SALAMANCA: Her er jeg på jakt etter deilig ibericoskinke i Salamanca. Reiser du til Spania  må  du smake på skinken - verdens beste! Foto: Tenk Koffert

TENK KOFFERT I SALAMANCA: Her er jeg på jakt etter deilig ibericoskinke i Salamanca. Reiser du til Spania du smake på skinken - verdens beste! Foto: Tenk Koffert


1. SALAMANCA

Salamanca er en relativt liten by, som ligger i nærheten av Madrid. I regionen Castilla y León er byen regnet som den tredje største.


2. ÁVILA

Ávilas fantastiske slott, klostre og ikke minst – selve symbolet på Ávila – bymuren trekker godt med turister, men det er ikke alle nordmenn som er klar over denne perlen. Hvis ikke Ávila allerede står på din bucket list, kan du like godt føre den opp nå med en gang.


3. LOGROÑO

Fortvil ikke, du er ikke den eneste som ikke har hørt om Logroño før. Når nordmenn planlegger en reise til Spania er det en ærlig sak å si at få velger seg ut akkurat denne lille byen. Er du glad i vin og god mat bør du likevel lese videre, for her er maten helt fantastisk og ett glass vin koster ikke mer enn en tier.


4. BARCELONA

Dette er vel listens absolutte storby. Herlige Barcelona har alt; strand, supre restauranter, flotte hoteller, museer og alt annet du ønsker deg på storbytur.


5. ALCALA DE HENARES

Her kan du boltre deg i et stort utvalg restauranter og barer, i roligere omgivelser enn det storbyen byr på. Alcala byr også på mye interessant historie og flott arkitektur.


6. GIRONA

Girona er en koselig by med særdeles god mat. Og er du fan av Game of Thrones er det egentlig et must å dra hit, for mye av serien er spilt inn nettopp her. Kombiner gjerne en byferie i Girona med badeferie på Costa Brava.


7. TOLEDO

Første gang jeg besøkte Toledo ble jeg nærmest slått i bakken av hvor fint det var på alle bauger og kanter. Middelalderarkitektur over alt, majestetiske, historiske bygninger, brustein, slott og borger.


8. SEGOVIA

Segovia, som kun ligger en knapp halvtime unna Madrid med lyntog, er på listen over de vakreste byene jeg har vært i.


9. CHINCHÓN

For deg som ønsker en dagstur fra Madrid som er så å si fri for ikke-spanske turister, er denne lille, pittoreske landsbyen et perfekt stoppested. 


TIL INFO

Noen av disse destinasjonene reiste jeg til i forbindelse med at jeg skulle skrive reportasjer for blader og magasiner. I slike tilfeller får jeg helt eller delvis dekket reise og opphold. Under hvert innlegg står det mer informasjon om hvem som har betalt for hva.

Som alltid; Det er ikke lagt føringer for hva jeg skal skrive eller om jeg skal skrive noe. Du kan være trygg på at alle uttalelser på denne nettsiden er mine egne betraktninger og meninger.

TENK KOFFERT I SPANIA: Her er jeg på storbyweekend i Girona. Foto: Tenk Koffert

TENK KOFFERT I SPANIA: Her er jeg på storbyweekend i Girona. Foto: Tenk Koffert

FØLG REISEBLOGGEN TENK KOFFERT PÅ FACEBOOK

Følg reisebloggen Tenk Koffert på Facebook! ❤️ Der legger jeg ut små reisetips og sier fra når nye blogginnlegg er publisert. Rett som det er arrangeres konkurranser med fine premier og annet moro.

Jeg er også på Instagram, der heter jeg @tenkkoffertcom

Og lurer du på noe om mine reiser eller har generelle reisespørsmål – ta gjerne kontakt med meg på Tenk Kofferts Facebook-side eller via dette kontaktskjemaet.

Forsidefoto: Tenk Koffert