Jentetur til Barcelona

Kultur, shopping, sprudlevann, god mat og en dæsj luksus. Fordi du fortjener det!

 PÅ GARDERMOEN: Lynklar for en liten Spania-tur! Foto: Hedda Bjerén

PÅ GARDERMOEN: Lynklar for en liten Spania-tur! Foto: Hedda Bjerén

TIDENES JENTETUR TIL BARCELONA

Du har hørt det før. Barcelona er storbyen som har alt. Imponerende arkitektur. Shopping. Strand. Museer. Nydelig mat.

Når neste venninnetur skal planlegges, bør denne spanske perlen av en by stå på blokka. Og apropos perler; hvorfor ikke legge til en dæsj av luksus? Du vet du fortjener det.

 HERLIG SYN: Det er når jeg ser palmer jeg virkelig føler jeg er på ferie! Foto: Hedda Bjerén

HERLIG SYN: Det er når jeg ser palmer jeg virkelig føler jeg er på ferie! Foto: Hedda Bjerén

PLANLEGG TUREN GODT

En perfekt jentetur bør inneholde spa, kultur, sprudlevann, god mat og selvsagt shopping.

Planlegger du reisen godt, kan du rekke over mye på kort tid. Det kan være lurt å dedikere hver dag til ett tema.

Her har jeg snekret sammen en hel plan for deg, og du kan bare glede deg til en helg i Barcelona med en dæsj luksus. Jeg har selv besøkt alle stedene, og jeg synes i alle fall dette er steder verdt å besøke. 

DAG 1: REKREASJON OG KULTUR I BARCELONA:

 HOTEL MIRAMAR: Det er noe ekstra å unne seg å bo på 5-stjernes! Bare badet på dette hotellet besto av til sammen tre rom, og var faktisk større enn leiligheten jeg bodde i på den tiden. 😂 Herlig! Foto: Hedda Bjerén

HOTEL MIRAMAR: Det er noe ekstra å unne seg å bo på 5-stjernes! Bare badet på dette hotellet besto av til sammen tre rom, og var faktisk større enn leiligheten jeg bodde i på den tiden. 😂 Herlig! Foto: Hedda Bjerén

HOTELL I BARCELONA 

Sjekk inn på femstjerneshotellet Miramar som ligger på Montjuïc-høyden. I tillegg til å ha en nydelig utsikt over hele byen, oser hotellet av luksus. Stilfullt interiør, med ton-i-ton av mørke, duse farger. Aah, skuldrene senker seg umiddelbart. De største rommene har stive priser, men det er mulig å få et av de mindre rommene for under 1500 kroner.

Sleng fra dere koffertene, ta på behagelige sko og gjør dere klare for en kulturell formiddag.

 MUSEU NACIONAL D'ART CATALUNYA: På dette museet får du se kunst som stammer helt fra 1100-tallet. Veldig spennende, synes jeg. Foto: Hedda Bjerén

MUSEU NACIONAL D'ART CATALUNYA: På dette museet får du se kunst som stammer helt fra 1100-tallet. Veldig spennende, synes jeg. Foto: Hedda Bjerén

MUSEUM I BARCELONA:

Museu Nacional d’Art de Catalunya, Katalonias nasjonale kunstmuseum, ligger en tre minutters taxitur unna hotellet. Det er mulig å låne elsykler, hvis det skulle friste, og velger dere å gå vil det ta i underkant av 20 minutter.

Museet holder til i et majestetisk palass, og kan skryte på seg å ha Barcelonas feteste utsikt. Det huser verker av kjente kunstnere, som for eksempel Rembrandt, men det aller mest imponerende er de restaurerte veggmaleriene fra kirker helt tilbake til 11- og 12- hundretallet. Unn dere en guide, og få fascinerende innføring i det som regnes som et av verdens viktigste samlinger av romansk kunst.

På Montjuïc finner du også botanisk hage, det olympiske museet, og nedenfor det nasjonale kunstmuseet er det i sommerhalvåret et lysshow i fontenene hver kveld. Det finnes fine turområder her, og til og med en taubane og flere rulletrapper som tar dere ned fra åsen.

SPA I BARCELONA:

På tide å pleie slitne museumsføtter. Hotell Miramars spa har fri inngang for dere som er gjester. Det samme gjelder for bassengområdet på taket. Dette med bassenger på taket er typisk for Barcelona, og er verdt å teste ut. Spaet tilbyr massasje og andre behandlinger til dem som vil unne seg det.

 LUNSJ: Cava er den perfekte følgesvennen til tapaslunsjen. Mmmm ...

LUNSJ: Cava er den perfekte følgesvennen til tapaslunsjen. Mmmm ...

RESTAURANT I BARCELONA:

Anbefaler at middagen legges til restauranten Casa de tapas Cañota, som ligger fem minutter unna med taxi.

Stedet er kjent for å ha både god mat og bra service, så pass på å bestille bord. Er dere av de vågale, kan dere be kelneren sette sammen en anbefalt meny, med masse spennende tapasvarianter – ganske så ulikt tapasen du kjenner her hjemmefra. Det gjorde jeg da jeg bestølte stedet, og jeg angret ikke! Sjømaten er variert og helt nydelig på smak. Og hva du enn ender opp med, start måltidet med «pan con tomate», som er brød med tomat og hvitløk, og typisk katalansk.

DAG 2: SHOPPING OG GAUDÍ I BARCELONA:

 HVA ER VEL INSTAGRAM UTEN NOEN FØTTER I NY OG NE? Denne brosteinen har Antoni Gaudí designet. Foto: Hedda Bjerén

HVA ER VEL INSTAGRAM UTEN NOEN FØTTER I NY OG NE? Denne brosteinen har Antoni Gaudí designet. Foto: Hedda Bjerén

 SUITES AVENUE: På takterrassen til dette hotellet er det et lite basseng. Perfekt for en morgendukkert. Foto: Suites Avenue

SUITES AVENUE: På takterrassen til dette hotellet er det et lite basseng. Perfekt for en morgendukkert. Foto: Suites Avenue

HOTELL I BARCELONA:

Sjekk inn på leilighetshotellet Suites Avenue, som ligger vis á vis Gaudís kjente bygg La Pedrera, og side om side med alle de store, kjente motehusene. Her har dere basseng på taket, og suiten deres har eget kjøkken, stue, bad og soverom, i tillegg til veranda. Vær imidlertid obs på at badet ligger gjemt bak en dør som ser ut som et garderobeskap! Jeg løp tissetrengt rundt og rundt og forbannet lette etter doen, og løp til og med ut i gangen for å lete etter et fellesbad før jeg endelig kom på å sjekke inne i det jeg trodde var klesskapet, haha! 

Hotellet har ikke restaurant, så frokosten blir levert på døren deres i en fin boks, det klokkeslettet som passer for dere.

 LA PEDRERA: Oppe på taket til La Pedrera finner du disse fine stautene. Foto: Hedda Bjerén

LA PEDRERA: Oppe på taket til La Pedrera finner du disse fine stautene. Foto: Hedda Bjerén

KULTUR I BARCELONA:

Stå opp litt tidlig, ta et morgenbad på hotellets tak, før du rusler over gaten til La Pedrera, eller Casa Milà, som det egentlig heter. Antoni Gaudí har stått for hele åtte berømte byggverk i Barcelona, og har dere tid og lyst, kan dere gå videre til Casa Battlo som også ligger i avenyen Passeig de Gràcia. La Pedrera rommet i sin tid boliger, og selv om det nå er museum, bor det fortsatt noen igjen i bygget. Oppå taket kan dere se de fantastiske statuene, og det er også mulig å få komme inn og se i en museumsleilighet som er holdt i den gamle, fine stilen. Også her kan det være artig å ha med seg en guide.

 BARCELONA: Perfekt for en venninnetur. Foto: Hedda Bjerén

BARCELONA: Perfekt for en venninnetur. Foto: Hedda Bjerén

 EL BORN: Bare fem minutter unna stranden fInner du bydelen El Born. El Born trekker til seg de trendy og urbane, og kan av nordmenn gjerne sammenlignes med Oslos Grünerløkka. Her finner du mange koselige barer og restauranter. Foto: Hedda Bjerén

EL BORN: Bare fem minutter unna stranden fInner du bydelen El Born. El Born trekker til seg de trendy og urbane, og kan av nordmenn gjerne sammenlignes med Oslos Grünerløkka. Her finner du mange koselige barer og restauranter. Foto: Hedda Bjerén

SHOPPING I BARCELONA:

Du befinner deg nå midt i gaten Passeig de Gràcia, med kort vei til alle de store merkene, Chanel, Louis Vuitton og Jimmy Choo, for å nevne noen.

Vil du handle i kjedebutikker, som Mango, Zara og H&M finner du også disse representert her, men større utvalg av det finner du i Portal de l’Angel, som ligger et kvarters gåtid unna.

Du bør også sjekke ut Uterque, som er Zaras litt mer eksklusive kusine, i Barri Gòtic, gamlebyen.

Det er heller ikke langt å gå til den kjente gaten La Rambla, som du egentlig like godt kan styre unna (så sant ikke overprisede turistgreier er noe du elsker).

Et virkelig shoppingmekka for deg som elsker sko og kjoler er Santa Eulalia – der er alle de beste merkene representert. I tillegg har de egen skredder i underetasjen, og blir dere slitne kan dere ta dere en pause eller en god lunsj i restauranten som ligger på terrassen.

 BOCA GRANDE: Kult sted med god mat. Foto: Hedda Bjerén

BOCA GRANDE: Kult sted med god mat. Foto: Hedda Bjerén

RESTAURANT I BARCELONA:

Stikk innom Barcelonas mest kjente bakeri, Escribá , kanskje lar dere dere friste av en lekker sjokoladeskulptur eller et godterismykke?

Spis middagen på Boca Grande. Nydelig mat i første etasje, og kult utested i andre. I underetasjen ligger toalettet, og det er en fest i seg selv med sprøtt interiør, høy musikk og folk som sitter og drikker drinker.

 BY, SOL OG STRAND: Når man først er i Spania er det jo deilig å bade og nyte det deilige været — veldig praktisk at Barcelona har strand midt i byen. Foto: Hedda Bjerén

BY, SOL OG STRAND: Når man først er i Spania er det jo deilig å bade og nyte det deilige været — veldig praktisk at Barcelona har strand midt i byen. Foto: Hedda Bjerén

DAG 3: STRANDLIV I BARCELONA:

 HOTEL ARTS: Altfor dyrt for vanlig dødelige, i alle fall de enorme penthousene man kan leie der. Jeg fikk omvisning der en gang, og det var helt vanvittig. Gjennomgående, to-etasjes leilighet med tilhørende bil. Jadda. Foto: Hotel Arts.

HOTEL ARTS: Altfor dyrt for vanlig dødelige, i alle fall de enorme penthousene man kan leie der. Jeg fikk omvisning der en gang, og det var helt vanvittig. Gjennomgående, to-etasjes leilighet med tilhørende bil. Jadda. Foto: Hotel Arts.

HOTELL I BARCELONA:

Har dere mye penger igjen, kan dere sjekke inn på Hotel Arts, som visstnok skal være Gwyneth Paltrows favoritthotell. Her kan dere få luksusrom som er stjernene verdig, med 400 kvadrat og medfølgende bil (!) til den nette sum av 120 000 kroner natta, eller dere kan nøye dere med et mer vanlig, men fint rom til rundt 16 000 kroner ...

Hotel W, som også ligger på stranden, koster det rundt halvparten for et vanlig rom. Ønsker du mer normale priser, kan Hotel Oasis anbefales. Det ligger fem minutter unna stranda, og dere kan få rom her for ca. kr. 1000 per natt.

 STRANDLIV: Noe av det beste med Barcelona er at du har strand midt i byen. Foto: Hedda Bjerén

STRANDLIV: Noe av det beste med Barcelona er at du har strand midt i byen. Foto: Hedda Bjerén

 KAFEER: Det er flere små kafeer nede ved stranden. Foto: Hedda Bjerén

KAFEER: Det er flere små kafeer nede ved stranden. Foto: Hedda Bjerén

STRENDER I BARCELONA:

Barcelona har hele syv strender, og stranden Barceloneta er den største. Den ligger veldig sentralt, har en kjempefin strandpromenade, det er kort vei til shopping og andre severdigheter, i tillegg til at det er en stor og vakker sandstrand.

 FORFRISKNINGER: Denne karen selger drinker på stranda. Foto: Hedda Bjerén

FORFRISKNINGER: Denne karen selger drinker på stranda. Foto: Hedda Bjerén

 BARCELOETA: Sydenliv midt i byen! Foto: Hedda Bjerén

BARCELOETA: Sydenliv midt i byen! Foto: Hedda Bjerén

KULTUR I BARCELONA:

Vil dere skvise inn litt kulturopplevelser i dag også, ta turen innom galleriet Sala Parés som ligger en 20 minutters gåtur fra stranden. Her hadde Picasso sin aller første utstilling. I dag viser galleriet forskjellige lokale kunstnere.

 COOK & TASTE: Kokkekurs og middag hos Cook & Taste er både gøy, godt og lærerikt. Foto: Hedda Bjerén

COOK & TASTE: Kokkekurs og middag hos Cook & Taste er både gøy, godt og lærerikt. Foto: Hedda Bjerén

RESTAURANT OG MATLAGINGSKURS I BARCELONA:

Har dere lyst på en spesiell matopplevelse, bør dere bestille plass på Cook & Taste. Her får dere bli med en lokal kokk ut på handletur, samt lære å tilberede maten sammen med han.

Eventuelt kan dere ta dere en tur til den kule restauranten Fabrica Moritz, som ligger i Ronda de Sant Antoni, 10 minutters gåtur fra stranden. Her brygges ferskt øl som serveres til trendy og åh-så-god mat i superkule lokaler.

 BOBLER: Boblekunst like ved strandpromenaden i Barcelona. Foto: Hedda Bjerén

BOBLER: Boblekunst like ved strandpromenaden i Barcelona. Foto: Hedda Bjerén

NOEN EKSTRA BARCELONA-TIPS OM DERE HAR TID TIL OVERS:

  • CAVASMAKING! I Sant Sadurní (40 km fra Barcelona) arrangerer cavagårdene omvisninger til bodegaene (cavakjellerne) og vinrankene, med cava-smaking, mat som passer til forskjellige typer cava, cava-smaking akkompagnert av musikk og poesi, du kan besøke vinrankene om natten, og mye mer. Her er nettsiden til cavagården Codorniu, som er ett av stedene det går an å besøke. Dere kan ta buss, tog eller bil hit. En drosje fra Barcelona sentrum (Plaza Cataluña) koster ca 70 euro.
  • DELIKATESSEBUTIKKEN LA PINEDA: Kjempekoselig delikatessebutikk, som også er spisested. Ta en pause fra shoppingen, og gå hit for en god tapaslunsj. Stedet ligger i Barri Gotic, adressen er Carrer del Pi, 16. 08002 Barcelona.
  • URTEBUTIKKENE HERBOLARI: Disse urtebutikkene finner du overalt i Barcelona. Gå inn, beskriv en plage du har, så lager de urtete eller -kremer som skal gjøre bot og bedring.
  • HATTEBUTIKKEN SOMBRERIA MIL: Denne søte, lille butikken har spesialisert seg på hatter, og ligger i gaten Fontanella 20. Her finner du en hatt for enhver anledning! Verdt å ta turen innom, om ikke annet så bare for å se på alle de rare kreasjonene.

ANDRE HOTELLTIPS I BARCELONA:

 PALMESUS: Barcelona er en super destinasjon. Foto: Hedda Bjerén

PALMESUS: Barcelona er en super destinasjon. Foto: Hedda Bjerén

 TAKE ME BACK: Åååh, jeg lengter tilbake til Barcelona. Foto: Hedda Bjerén

TAKE ME BACK: Åååh, jeg lengter tilbake til Barcelona. Foto: Hedda Bjerén

REISETIPS TIL JENTETUR:

For å få det beste ut av få dager, kan det lønne seg å bruke litt tid på planleggingen.

  • Søk etter flybilletter i god tid, er dere heldige kan dere komme dere fra Oslo til Barcelona med Norwegian for få hundrelapper.
  • Bestill guide på museene dere vil besøke, det koster ikke all verden, men gjør mye for opplevelsen. Guide bør bestilles i god tid før avreise, og bestilles ved å kontakte museet per mail eller telefon.
  • Forhåndsbestill besøk på vingård.
  • Har dere et ønske om å teste ut spesifikke resauranter, bestill bord på forhånd. De beste restaurantene i byen blir fort fullbooket.

PRESSEREISE

Det var Spanias turistkontor i Norge som sponset denne reisen. Det betyr at de har dekket reise og opphold, men de har ikke lagt føringer for hva jeg skal skrive eller om jeg skal skrive noe. Alle uttalelser på denne nettsiden er mine egne betraktninger og meninger.

Håper du fant noen tips du likte! 😊 Og si gjerne fra hvis du har en favoritt som bør nevnes. Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor.

Mer Spania-stoff? Klikk her.