Safari i Amboseli i Kenya

SAFARI I KENYA: Vi synes det var stor stas å være på safari! Foto: Tenk Koffert

SAFARI I KENYA: Vi synes det var stor stas å være på safari! Foto: Tenk Koffert

SAFARI I KENYA: Å reise på safari og se ville dyr i sitt naturlige habitat, var en drøm som kom i oppfyllelse for meg. Virkelig en drømmeferie. Foto: Tenk Koffert

SAFARI I KENYA: Å reise på safari og se ville dyr i sitt naturlige habitat, var en drøm som kom i oppfyllelse for meg. Virkelig en drømmeferie. Foto: Tenk Koffert

SAFARI I NASJONALPARKEN AMBOSELI I KENYA

Da mannen min og jeg giftet oss, ble bryllupsreisen lagt til Kenya og Zanzibar.

Å dra på safari er uten tvil den mest spektakulære reiseopplevelsen jeg har hatt så langt. Jeg synes det var SÅ stas å se de ville dyrene i sitt naturlige habitat. Virkelig stort! ❤️

Nasjonalparken Amboseli byr på en safariopplevelse full av gnu, zebra, elefanter og mange andre dyr, samt utsikt til fantastiske Kilimanjaro.

Amboseli var den første nasjonalparken vi besøkte på vår reise, og alt du trenger å vite om Amboseli kan du lese her. 👇

VILL START PÅ DAGEN: Jeg ble temmelig sjokkert den første morgenen jeg våknet i Kenya, da jeg så at vi hadde en apekatt i vinduskarmen som satt og diet barnet sitt. Smelt! Dessverre ble bildet dårlig, for jeg tok det med mobilen i full fart, livredd for å skremme dem vekk. Foto: Tenk Koffert

VILL START PÅ DAGEN: Jeg ble temmelig sjokkert den første morgenen jeg våknet i Kenya, da jeg så at vi hadde en apekatt i vinduskarmen som satt og diet barnet sitt. Smelt! Dessverre ble bildet dårlig, for jeg tok det med mobilen i full fart, livredd for å skremme dem vekk. Foto: Tenk Koffert

OUR SAFARI RIDE: Denne fine safaribilen kjørte vi rundt i hele uken, sammen med vår guide, Joshua, og et hyggelig par fra Danmark. Foto: Tenk Koffert

OUR SAFARI RIDE: Denne fine safaribilen kjørte vi rundt i hele uken, sammen med vår guide, Joshua, og et hyggelig par fra Danmark. Foto: Tenk Koffert

DEDIKERT SAFARIGUIDE

Da vi gikk av flyet i Nairobi i Kenya, ble vi møtt av sjåføren vår, Joshua, han skulle være sammen med oss hele safariuken. Vi delte safaribil med et hyggelig par fra Danmark, og Joshua tok oss med på turen sørover, mot nasjonalparken Amboseli.

LANGT HJEMMEFRA: Utsikten fra bilvinduet var ganske annerledes enn hjemme. Foto: Tenk Koffert

LANGT HJEMMEFRA: Utsikten fra bilvinduet var ganske annerledes enn hjemme. Foto: Tenk Koffert

Joshua var en fantastisk guide, han kan jeg varmt anbefale. 😊 Veldig dyktig og skikkelig hyggelig - med en aldeles herlig latter. 😄

SAFARIGUIDE: Mannen min og vår dyktige guide, Joshua. Her har vi et liten stopp i Nairobi. Foto: Tenk Koffert

SAFARIGUIDE: Mannen min og vår dyktige guide, Joshua. Her har vi et liten stopp i Nairobi. Foto: Tenk Koffert

ORGANISERT SAFARITUR I KENYA

Jeg synes det virket litt uangripelig å skulle orientere seg og finne fram til alle stedene vi ønsket å se på egen hånd. Vanligvis har jeg ikke problemer med å fikse sånt selv, men i og med at Kenya er så langt hjemmefra, og jeg aldri før har vært på safari, føltes det enkelt og trygt at noen med peilig laget et opplegg for oss. I ettertid er jeg glad for at vi valgte å få hjelp fra en seriøs aktør.

SAFARIPARKENE: Det er vanlig å starte game driven tidlig på morgenen. Det koster penger å komme inn i nasjonalparkene, men dette har du som regel forhåndsbetalt, det ligger inkludert i pakka, hvis du har bestilt en organisert safaritur. Foto: Tenk Koffert

SAFARIPARKENE: Det er vanlig å starte game driven tidlig på morgenen. Det koster penger å komme inn i nasjonalparkene, men dette har du som regel forhåndsbetalt, det ligger inkludert i pakka, hvis du har bestilt en organisert safaritur. Foto: Tenk Koffert

SAFARI I AMBOSELI NASJONALPARK

Amboseli ligger på grensen til Tanzania med vakker utsikt til Kilimanjaro, er en av Kenyas minste nasjonalparker, og Afrikas nest mest populære safariområde.

Amboseli nasjonalpark er spesielt kjent for sine store elefantflokker og at den huser hundrevis av fuglearter.

ELEFANTER: Som mor, så barn. Foto: Tenk Koffert

ELEFANTER: Som mor, så barn. Foto: Tenk Koffert

DYRELIVET I AMBOSELI

I Amboseli så vi blant annet zebra, gnu, struts, villsvin, bøffel, giraff, hyene og løve.

Fy flate, så stas det var å se disse dyrene!.

GNU PÅ SAFARI: Vi friket ut og tok tusen bilder første gang vi så en gnu. Så innså vi hvor utrolig mye gnu som finnes, så etterhvert ble vi helt blasert på det. 😄 Foto: Tenk Koffert

GNU PÅ SAFARI: Vi friket ut og tok tusen bilder første gang vi så en gnu. Så innså vi hvor utrolig mye gnu som finnes, så etterhvert ble vi helt blasert på det. 😄 Foto: Tenk Koffert

Da vi så den aller første zebraen ble vi helt ville og tok kjempemange bilder. Etter hvert ble vi veldig vant til å se zebra og gnu, de er over alt! Også giraffer og elefanter så vi veldig ofte. Utrolig gøy! ❤️

SE, ZEBRA: Vi så mange zebraer, såpass mange at det etterhvert føltes dagligdags. Foto: Tenk Koffert

SE, ZEBRA: Vi så mange zebraer, såpass mange at det etterhvert føltes dagligdags. Foto: Tenk Koffert

SAFARI I AMBOSELI: I dette området finnes det mange elefanter. Disse var på vandring mot sumpen for å drikke vann. Foto: Tenk Koffert

SAFARI I AMBOSELI: I dette området finnes det mange elefanter. Disse var på vandring mot sumpen for å drikke vann. Foto: Tenk Koffert

Jeg trodde safari var slik at du kjørte langt om lenge før du kanskje så ett dyr, så kjørte du lenge og så en liten flokk, men nei. Sånn er det ikke.

Det er kjempemange dyr over alt! Jeg ble veldig fascinert av å se hvor mange dyrearter som lever sammen på sletta i full harmoni. Jeg visste ikke at det var sånn, og det var så vakkert å se

AMBOSELI: Sletter som dette så vi hele veien. På sletta lever masse forskjellige dyr sammen i harmoni, zebra, gnu, antiloper, villsvin, struts og hyener, for eksempel. Foto: Tenk Koffert

AMBOSELI: Sletter som dette så vi hele veien. På sletta lever masse forskjellige dyr sammen i harmoni, zebra, gnu, antiloper, villsvin, struts og hyener, for eksempel. Foto: Tenk Koffert

PASS PÅ FOTGJENGERNE: Disse flotte fyrene krysset gaten, sakte, på lange, stilkete bein. Foto: Tenk Koffert

PASS PÅ FOTGJENGERNE: Disse flotte fyrene krysset gaten, sakte, på lange, stilkete bein. Foto: Tenk Koffert

AKKURAT SOM I DISNEY’S LØVENES KONGE

Og jeg må bare si at filmen Løvenes Konge fra Disney virkelig er spot on! Det er virkelig sånn som på den tegnefilmen!

Vi kjente igjen Pumba og alle de andre rare dyrene, hehe. 😂 Disneys crew ha vært i Kenya da de gjorde research til den tegnefilmen.

Og ja, "hakuna matata" hørte vi hver eneste dag, det er et vanlig uttrykk i både Kenya og Tanzania, og betyr noe sånt som "alt i orden, ikke noe problem".

IMPALA: Den følelsen, når du har øyekontakt med en antilope. 😍 Foto: Tenk Koffert

IMPALA: Den følelsen, når du har øyekontakt med en antilope. 😍 Foto: Tenk Koffert

SAFARI I KENYA - SOSIALT ANSVAR

Vi bestilte vår reise av byrået Afrikasafari.no, fordi vi ønsket et fast opplegg hvor alt var rigget til for oss av noen som hadde lang erfaring med både safari, Kenya og Tanzania.

Jeg brukte en del tid på å orientere meg i jungelen (eh … 😏) av turoperatører som finnes i safarisegmentet. Det var viktig for meg å velge et firma som gir tilbake til lokalsamfunnet. Viktig å ikke bare sponse mette og gode hvite menn, men passe på at det at jeg reiser kommer lokalsamfunnet til gode på en eller annen måte.

På turoperatørens nettsider fant jeg info om hvordan de tar ansvar, og følte meg fornøyd med å velge dem.

Her kan du lese om Afrika Safaris holdning til det å ta sitt sosiale ansvar.

SAFARITUR TIL KENYA: Siden det var bryllupsreisen vår, gjorde vi safari på luksusmåten. Vi bodde på flotte hoteller og koste oss med mye god mat og drikke. Foto: Tenk Koffert

SAFARITUR TIL KENYA: Siden det var bryllupsreisen vår, gjorde vi safari på luksusmåten. Vi bodde på flotte hoteller og koste oss med mye god mat og drikke. Foto: Tenk Koffert

HOTELLER OG OVERNATTINGSSTEDER I KENYA

Det kan være greit å vite at varmtvann og strøm kun er tilgjengelig i gitte tidsrom på de fleste hoteller ved safariområdene i Kenya. Det var ikke noe problem for oss, for vi var ute på safari da disse tingene ikke var tilgjengelig.

I tillegg har ikke alle rommene hårføner, så ta med det hjemmefra hvis du bestemmer deg for å reise hit. Jeg hadde IKKE med hårføner, og hadde et vare strev med å få tak i det da jeg var i Kenya, haha.

  • Amboseli Sopa Lodge: Vi bodde på flere flotte lodger i løpet av vår safarireise. De to første dagene overnattet vi på Amboseli Sopa Lodge, flott plassert rett utenfor Amboseli nasjonalpark og Kilimanjaro. Lodgen består av mange fine hytter spredt over hotellområdet, og de har basseng (som vi dessverre ikke rakk å teste), restaurant og bar. Og apekatter! Første morgenen vår der sto jeg opp og trakk fra gardinene, og der - i vinduskarmen vår - satt utrolig nok en liten apekatt og diet barnet sitt! For en start på dagen for oss!

  • Lake Naivasha Sopa Resort: Dette var mitt favoritthotell på denne turen - uten tvil! Faktisk må jeg si dette er mitt favoritthotell ever! Og det er mest på grunn av alle de ville dyra som bor i hagen. Giraff, vannbukk, aper, zebra og flodhest var bare noen av de fantastiske dyra som spankulerte rundt i hagen. Jeg ble helt henrykt da jeg oppdaget det, og Kim og jeg løp ut for å stå nærme disse dyrene. For en opplevelse! Og på kvelden, når vi skulle til restauranten for å spise middag, måtte vi ringe til lobbyen, og så kom det en ansatt med lommelykt og hentet oss i en liten golfbil. Dette fordi at da var hagen full av flodhest! Da vi kjørte i golfbilen så vi mange! I tillegg til det fantastiske dyrelivet her, var hytten vi bodde i også kjempefin og romslig. Da de bygde hotellet passet de på å sette opp hyttene slik at de slapp å felle noen av de mange trærne som er i hagen - det liker jeg, at de har tenkt på miljøet. Hotellet har to svømmebassenger, spa, tennisbane, bar og restaurant.

AMBOSELI SOPA LODGE: Dette bildet er tatt i lobbyen hos det første hotellet vi overnattet på, Amboseli Sopa Lodge. Se på det flotte taket! Masaiene er kjente for sine røde drakter og for at de er så høye. Det var ikke alle masaiene vi så som var så utpreget høye, men denne karen, som vi møte på Amboseli Sopa Lodge, var omtrent like høy som mannen min 😂. Foto: Tenk Koffert

AMBOSELI SOPA LODGE: Dette bildet er tatt i lobbyen hos det første hotellet vi overnattet på, Amboseli Sopa Lodge. Se på det flotte taket! Masaiene er kjente for sine røde drakter og for at de er så høye. Det var ikke alle masaiene vi så som var så utpreget høye, men denne karen, som vi møte på Amboseli Sopa Lodge, var omtrent like høy som mannen min 😂. Foto: Tenk Koffert


OFTE STILTE SPØRSMÅL OM SAFARI I KENYA

Når man har bestilt eller vurderer å bestille seg en safaritur stiller man seg gjerne en rekke spørsmål. Det er jo en annerledes reise, og man vet kanskje ikke helt hva man går til.

Nedenfor her har jeg prøvd å besvare det man oftest lurer på foran en safaritur. 👇


AMBOSELI SOPA LODGE: Over hele hotellet kryr det av apekatter. Jeg synes det var morsomt, men pass på, for de er noen lure, små tjuvradder! Foto: Tenk Koffert

AMBOSELI SOPA LODGE: Over hele hotellet kryr det av apekatter. Jeg synes det var morsomt, men pass på, for de er noen lure, små tjuvradder! Foto: Tenk Koffert

VÆRET I AMBOSELI

Før jeg reiste på safari var jeg skikkelig usikker på hvordan været kom til å være. Det er jo én ting hva YR sier, og en annen ting hva som virkelig stemmer. I alle fall når det er snakk om værvarsel for utlandet.

Jeg lærte raskt at selv om YR påsto det skulle regne hele dagen, så gjorde det ikke det. Det betydde kanskje en liten periode med duskregn, men som oftest ikke det engang.

I Amboseli ligger teperaturene rundt 27-31 grader på dagen. Morgenene er kalde.

KLÆR PÅ SAFARI: Husk hodeplagg, sola steker mer enn du tror. Foto: Tenk Koffert

KLÆR PÅ SAFARI: Husk hodeplagg, sola steker mer enn du tror. Foto: Tenk Koffert

HVA SLAGS KLÆR SKAL MAN GÅ MED PÅ SAFARI?

Til tross for høye dagtemperaturer følte jeg aldri at jeg holdt på å svette i hjel. Vi satt i en åpen safaribil og kjørte nesten hele tiden, så vinden gjorde at det ble svalt. Men jeg hadde på meg caps hele tiden, og hadde jeg ikke hatt det, ville hodebunnen blitt svidd. 🤪

Da jeg prøvde å google “safari” før vi reiste, ble jeg egentlig veldig usikker på hva jeg skulle ha med meg av klær på turen. På alle bilder jeg så, hadde folk på seg fancy safariklær, med helt spesielle hatter, skjorter og bukser, alt i grønt eller kaki. Jeg hadde ikke safariklær, og hadde egentlig ikke lyst til å ivestere flere tusen kroner i noe sånt.

Jeg var i alle fall sikker på at jeg ville ha på meg noe som var behagelig. Det er lange dager når man er ute på game drive, som det heter.

Jeg valgte å ha på meg treningstights, t-skjorte og caps, og på starten av dagen hadde jeg fleecegenser i tillegg. På beina hadde jeg vanlige joggesko. Har du noen greie tursko er også det flott å bruke. Jeg ville absolutt ikke brukt sandaler. Er tross alt fare for noen creepy crawlers (som jeg personlig er livredd for), det blir for kaldt på morgenen med sandaler og etter min mening er det for slitsomt å gå med det en hel dag, som er kjempelang. Gode sko er et must!

Fargevalget bør være dust. Det sies av tsetsefluene tiltrekkes av svart, så prøv å begrense det. Jeg hadde på meg tights som var veldig mørke blå, men merket heldigvis ikke noe til den skumle flua. Altfor skrikende farger kan virke skremmende på dyra, så hold deg til grønt, brunt og beige.

PÅ BESØK HOS MASAIENE:  Besøket i masailandsbyen kan du lese mer om her . Men på dette bildet ser du litt mer hva jeg typisk hadde på meg da jeg var på safari. Foto: Tenk Koffert

PÅ BESØK HOS MASAIENE: Besøket i masailandsbyen kan du lese mer om her. Men på dette bildet ser du litt mer hva jeg typisk hadde på meg da jeg var på safari. Foto: Tenk Koffert

HVILKE VAKSINER TRENGER JEG FOR Å REISE TIL KENYA?

Dra til din kommunes vaksinekontor. Det er der de har best peiling på reisevaksiner, og de vil gi deg den korrekte informasjonen du trenger.

Selv gikk jeg til fastlegen, og da ble det mye surr og feil. Så skal jeg ta vaksiner igjen, er det kun vaksinekontoret jeg setter min lit til.

Her kan du lese myndighetenes informasjon vedrørende vaksiner før innreise til Kenya.

SAFARI: Vil anbefale å velge en safaribil som det ikke er plass til altfor mange i. Jeg husker jeg så en del minibusser fullstappet med folk. De må ha hatt vanskeligheter for å ta bilder. Safaribiler som denne på bildet for eksempel, er heller å foretrekke. Foto: Tenk Koffert

SAFARI: Vil anbefale å velge en safaribil som det ikke er plass til altfor mange i. Jeg husker jeg så en del minibusser fullstappet med folk. De må ha hatt vanskeligheter for å ta bilder. Safaribiler som denne på bildet for eksempel, er heller å foretrekke. Foto: Tenk Koffert

NÅR ER DEN BESTE TIDEN Å BESØKE AMBOSELI FOR SAFARI?

Januar og februar trekkes ofte fram til å være den aller beste tiden, i tillegg til perioden juni-september. Selv var jeg der i september.

I månedene april, mai, november og desember regner det en del i Amboseli, noe som kan føre til at veiene blir omtrent umulige å kjøre på, så unngå gjerne disse månedene.

SAFARI I KENYA: På bildet til venstre ser du den første løven vi så. Flere skulle det bli! På bildet til venstre har jeg fotografert noen snåle fugler og litt av den fantastiske naturen. Har du sett, for et landskap!? Foto: Tenk Koffert

SAFARI I KENYA: På bildet til venstre ser du den første løven vi så. Flere skulle det bli! På bildet til venstre har jeg fotografert noen snåle fugler og litt av den fantastiske naturen. Har du sett, for et landskap!? Foto: Tenk Koffert

HVA MENES MED DE FEM STORE?

"De fem store" er elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn, og det er et mål for de fleste på safari å få sett disse artene. Vi var så heldige at vi fikk se alle.

Vi så mange elefanter, løver og bøfler. Så mange at jeg for lengst har mistet tellingen. Men vi så kun én leopard og ett neshorn.

Leoparden lå høyt oppe i et tre i nasjonalparken Masai Mara og slappet av, mens neshornet spankulerte rundt på sletten i samme nasjonalpark. Det var helt fantastisk å se dem. ❤️

JUNGELENS KONGE: Løven er en av de fem store. Foto: Tenk Koffert

JUNGELENS KONGE: Løven er en av de fem store. Foto: Tenk Koffert

SAFARI, SPENNENDE DRØMMEREISE

I tillegg til å kjøre rundt i safaribilen i nasjonalparken, Amboseli, besøkte vi også Masai Mara. Vi var også på besøk på et elefantbarnehjem, vi håndmatet giraffer i en giraffpark, besøkte en Masai-landsby og vi spiste lunsj i Karen Blixens coffe garden.

Etter en fantastisk uke på safari, fløy vi videre til Zanzibar - hvor en uke med bare bading og avslapping ventet. Jeg er kjempefornøyd med at vi valge dette som vår bryllupsreise. ❤️

Har du noen spørsmål om safari? Ikke nøl med å skrive til meg i kommentarfeltet nedenfor her eller på Tenk Kofferts Facebook-side.

TENK KOFFERT I KENYA: Jeg synes det var helt fantastisk å reise til Kenya, og ønsker meg tilbake. Foto: Tenk Koffert

TENK KOFFERT I KENYA: Jeg synes det var helt fantastisk å reise til Kenya, og ønsker meg tilbake. Foto: Tenk Koffert

TIL INFO

Dette var en privat reise, og turen er i sin helhet betalt av oss privat.

Som alltid er det ikke lagt føringer for hva jeg skal skrive. Du kan stole på at alle uttalelser på denne nettsiden er mine egne betraktninger og meninger.

AMBOSELI SOPA LODGE: På dette hotellet fikk vi nydelig mat og god service. Foto: Tenk Koffert

AMBOSELI SOPA LODGE: På dette hotellet fikk vi nydelig mat og god service. Foto: Tenk Koffert

FØLG REISEBLOGGEN TENK KOFFERT PÅ FACEBOOK

Følg reisebloggen Tenk Koffert på Facebook! ❤️ Der legger jeg ut små reisetips og sier fra når nye blogginnlegg er publisert. Rett som det er arrangeres konkurranser med fine premier og annet moro. Og lurer du på noe om mine reiser eller har generelle reisespørsmål – ta gjerne kontakt med meg på Tenk Kofferts Facebook-side eller via dette kontaktskjemaet.