Oppdag Lagunas de Ruidera

LAGUNAS DE RUIDERA I SPANIA: Har du sett noe så vakkert!? Foto: Tenk Koffert

LAGUNAS DE RUIDERA I SPANIA: Har du sett noe så vakkert!? Foto: Tenk Koffert

Naturparken Lagunas de Ruidera ligger i Castilla-La Mancha i Spania, om lag to og en halv time fra Madrid. Området blir ofte beskrevet som et av Spanias vakreste. Og det er lett å forstå hvorfor. 😍

NATURPARKEN LAGUNAS DE RUIDERA

Lagunas de Ruidera er et stort og fantastisk flott naturområde. Her finner du 400 hektar med 16 laguner som danner flotte fossefall og vakre elver og juv.

TENK KOFFERT I LAGUNAS DE RUIDERA: Da jeg først så dette bildet av meg, husker jeg at jeg ble skuffet over at kameraet ikke klarte å gjengi intensiteten i turkisfargen i vannet. Når jeg ser det nå synes jeg det ser vilt turkist ut! Foto: Kristina Quintano

TENK KOFFERT I LAGUNAS DE RUIDERA: Da jeg først så dette bildet av meg, husker jeg at jeg ble skuffet over at kameraet ikke klarte å gjengi intensiteten i turkisfargen i vannet. Når jeg ser det nå synes jeg det ser vilt turkist ut! Foto: Kristina Quintano

Her kan du gå tur, sykle, dykke, bade, fiske eller teste juvvandring. Jeg var her på formiddagen, men ryktene skal ha det til at det er fantastisk å se solnedgangen herfra.

TIPS! Sjekk ut denne naturskjønne, spanske perlen!

VAKKER NATUR: Den vakre naturen byr opp til deilige gåturer. Ta på gode sko! Foto: Hedda Bjerén

VAKKER NATUR: Den vakre naturen byr opp til deilige gåturer. Ta på gode sko! Foto: Hedda Bjerén

SLÅENDE VAKKERT: Dette området av parken er min favoritt. Så utrolig fint! Foto: Hedda Bjerén

SLÅENDE VAKKERT: Dette området av parken er min favoritt. Så utrolig fint! Foto: Hedda Bjerén

HUSK KAMERA: Her står min fine venn og reisepartner, Kristina, og tar bilder. Foto: Hedda Bjerén

HUSK KAMERA: Her står min fine venn og reisepartner, Kristina, og tar bilder. Foto: Hedda Bjerén

Å GJØRE I LAGUNAS DE RUIDERA

Ta på deg joggeskoene og ta en vandring blandt mektige fossefall og fargesterke laguner, eller opplev naturen fra en leid kano. Ta med badetøy - det er strender her og!

Da jeg besøkte Lagunas de Ruidera var jeg på en pressetur, hvor vi fikk en guidet omvisning i området. I etterkant av det dro vi til grotten Cueva de Montesinos. Der fikk vi ta på oss hjelmer og sikkerhetsutstyr, og så fikk vi gå ned og se. Grotten er 80 meter dyp.

Vi var der for å lære om den kjente litterære skikkelsen, Don Quijote, og historien sier at han måtte overnatte i denne grotten i én natt. Hvis du er opptatt av Don Quijote eller forfatteren, Miguel de Cervantes, vil et besøk i grotten være ekstra spennende. 

CUEVA DE MONTESINOS: Denne grotten er 80 meter dyp, og den har jeg vært nedi! Rett før jeg skulle ned i den ble jeg informert om at det er mange flaggermus der nede. 🦇 Det gjorde at nervøsiteten min økte betraktelig ... Foto: Hedda Bjerén

CUEVA DE MONTESINOS: Denne grotten er 80 meter dyp, og den har jeg vært nedi! Rett før jeg skulle ned i den ble jeg informert om at det er mange flaggermus der nede. 🦇 Det gjorde at nervøsiteten min økte betraktelig ... Foto: Hedda Bjerén

KLARE FOR GROTTEN:  Lena fra den fine bloggen Tenk Tanken  og jeg er klare for å gå ned i den dype grotten. Foto: Hedda Bjerén

KLARE FOR GROTTEN: Lena fra den fine bloggen Tenk Tanken og jeg er klare for å gå ned i den dype grotten. Foto: Hedda Bjerén

STOR VARIASJON: Området og landskapet er svært variert i den store naturparken. Foto: Hedda Bjerén

STOR VARIASJON: Området og landskapet er svært variert i den store naturparken. Foto: Hedda Bjerén

HVORDAN REISE TIL LAGUNAS DE RUIDERA

Det beste er å fly til Madrid. Vel framme i storbyen kan dere leie bil og kjøre mot lagunene. Stopp gjerne innom de små landsbyene på veien, her er det hyggelige, lokale priser på mat og drikke, og små, sjarmerende hoteller. 

Norwegian flyr deg direkte til Madrid fra Oslo, mens med SAS (annonselenke) må du mellomlande i München. Velger du Brüssel Airlines mellomlander du i Brüssel. Hos Supersaver (annonselenke) kan du søke deg fram til rimelige billetter. Søkemotoren leter blant alle tilgjengelige flyselskaper.

TIPS! Trenger du en ny koffert?

HOTEL ALBAMANJON: Vi stoppet for å spise i dette hotellets restaurant. Kjempegod mat! Utenfor Hotel Albamanjon er det en fin, liten badestrand. Foto: Hedda Bjerén

HOTEL ALBAMANJON: Vi stoppet for å spise i dette hotellets restaurant. Kjempegod mat! Utenfor Hotel Albamanjon er det en fin, liten badestrand. Foto: Hedda Bjerén

BO I NÆRHETEN AV LAGUNAS DE RUIDERA

I Laguna de San Pedro, like i nærheten av Lagunas de Ruidera ligger hotellet Albamanjon. Hvis jeg skulle reist tilbake til dette området hadde jeg valgt å bo her. Da jeg var der sist overnattet jeg ikke, men jeg testet ut hotellets restaurant, og den var superbra. Hotellet ligger også rett ved en fin badestrand. 

TIPS! Liker du å bade? Sjekk ut denne fantastiske destinasjonen!

SPISE I NÆRHETEN  AV LAGUNAS DE RUIDERA

Jeg spiste lunsj på Hotel Albamanjon, og maten var utrolig god! 😋 Til hovedrett fikk jeg smake det beste lammekjøttet jeg noen gang har spist, og før det fikk jeg servert en mengde med gode forretter. Til maten fikk jeg servert flere gode viner. Jeg kan trygt anbefale å stoppe innom dette stedet.

LAGUNAS DE RUIDERA: Denne naturparken er vel verdt et besøk! Foto: Hedda Bjerén

LAGUNAS DE RUIDERA: Denne naturparken er vel verdt et besøk! Foto: Hedda Bjerén

PRESSEREISE

Det var Spanias turistkontor i Norge som inviterte meg på denne reisen. Det betyr at de har dekket reise og opphold, men de har ikke lagt føringer for hva jeg skal skrive eller om jeg skal skrive noe. Alle uttalelser på denne nettsiden er mine egne betraktninger og meninger.

Forsidefoto: Hedda Bjerén

Klikk her for å lese mer om Spania!

TENK KOFFERT PÅ FACEBOOK

Følg Tenk Koffert på Facebook! ❤️ Der legger jeg ut små reisetips og sier fra når nye blogginnlegg er publisert.

Rett som det er arrangeres konkurranser med fine premier og annet moro.

Og lurer du på noe om mine reiser eller har generelle reisespørsmål – ta gjerne kontakt med meg på Tenk Kofferts Facebook-side eller via dette kontaktskjemaet.