Hei!

Hedda her! Jeg skriver om reiser, mat og morsomme opplevelser.

Verdens største mursteinsfestning

Verdens største mursteinsfestning

EUROPAS SLOTT

Europa har mange fantastiske slott og borger. Her har konger og dronninger regjert. Kriger har herjet. Og slottene har blitt pusset opp utallige ganger etter hvem som har bodd der og hva bygningen har blitt brukt til.

Slottene og borgene tydeliggjør det faktum at landegrensene og styringsformene var veldig annerledes før, og spør du meg er Europas historie ganske komplisert. Men veldig interessant!

PS! Apropos vakre slott, har du lest denne saken?

MALBORK I POLEN

Nå i juni reiste jeg på en liten rundtur i Polen, og var blant annet en kjapp tur innom den lille byen Malbork for å ta en titt på den mektige festningen de har der. Byggverket får besøk av en halv million turister årlig.

 Malbork: Den tyske ordens slott i Malbork, Polen. Foto: Hedda Bjerén

Malbork: Den tyske ordens slott i Malbork, Polen. Foto: Hedda Bjerén

UNESCOS VERDENSARVLISTE

I år 1224 startet byggingen, og i dag regnes borgen som verdens største mursteinsfestning og står på UNESCOs verdensarvliste.

Borgen ble, som så mye annet i Polen, sterk ødelagt under andre verdenskrig. Bygget hadde fra før en del skader fra flere andre kamper og strider Malbork har vært utsatt for, men i 1945 og fram til i dag har gjenoppbyggingsarbeidet pågått.

TURIST I MALBORK

Bygningen er aller vakrest fra utsiden, men kan også ses fra innsiden. Du kan få gå inn i en del av rommene, men dessverre er ikke alle møblert, noe som gir et litt ufullstendig inntrykk. Priser og info finner du her.

 Imponerende byggverk: Fra andre siden av elven ser borgen helt fantastisk ut. Foto: Hedda Bjerén

Imponerende byggverk: Fra andre siden av elven ser borgen helt fantastisk ut. Foto: Hedda Bjerén

HVORDAN REISE TIL MALBORK?

Ønsker du å besøke denne borgen kan jeg anbefale å se den samtidig som du tar en langhelg i Gdansk. Norwegian flyr direkte fra Oslo, Ryanair og Wizzair flyr fra Torp, også direkte. Prisene er gode og flyturen tar bare halvannen time.

Malbork ligger en drøy time unna Gdansk med bil. Tar du toget må du kun regne med en halvtimes tid. Sjekk ut nettsiden Virail.com for togtider og priser. Siden det er såpass nærme er det ypperlig for et dagsbesøk, men det finnes også hoteller i Malbork dersom du ønsker å tilbringe mer tid der.

Og som jeg har sagt før, Polen har så god mat og lave priser at det alltid er en fryd å reise dit, om du er opptatt av slott eller ei. :)

PRESSEREISE

Det var Polske turistkontoret i Sverige som sponset denne reisen for meg. Det betyr at de har dekket reise og opphold, men de har ikke lagt føringer for hva jeg skal skrive eller om jeg skal skrive noe. Alle uttalelser på denne nettsiden er mine egne betraktninger og meninger.

Visittkort

Visittkort

Verdens beste is?

Verdens beste is?

Blogglistenhits